STATUS UPDATED!
ASSALAMUALAIKUM... Ziraa tak sabar nak cuti sem.Kehkehkeh. Sir, saya nak A+ ea untuk subject ini :) kehkehkeh...
I LOVE YOU !: January 2011

Sunday, January 16, 2011

Masalah dgn SUPERvisor !

Assalamualaikum semuaa ~ haaa !
 
agk dh lame laa kan zira x update bloggiee nih . mcm biase dn alsn yg same zira bussyy dgn keje zira . zira bole laa juga dikatakan "WORKAHOLIC" kot cuz zira rajin buat OT ari2 . hehe . x tauu laa knp . mungkin sbb bosan kot ddk umah selain housekeeping kan . so, it's better zira busy kn diri zira dgn b'keje . hoho . lg 1, x laa zira ddk umah membesoo kan badan jep . haha . tp, keje nih ponn berat same jep . x gerak2 ponn . HAHA . ok laa, as usually, zira kalau update blog nih kan, msti laa zira ade cerita kan nk bg tauu . tp, mcm laa ramai follower pula blog zira nih tuu ponn nk bg tauu . biaa laa, as long as i'm happy to confess it here than keep it in my heart .

haa, act i'm confusing whether i should GO AHEAD on my work or NOT ???
I'm DILEMMA ! haha . ok laa, knp zira confuse sama ada nk berhenti keje ke x, kerana zira ade mslh dgn SUPERVISOR zira !!! ok laa, speaking directlyy ,,,  ZIRA X SUKE, BENCI, MENYAMPAH DGN SUPERVISOR ZIRA IAITU NAME DY ABG FARID !!! haaa, zira ckp jep teross name dy, cuz name dy tuu x patot dirahsiakan sbb bkn zira sorg jep yg bnci mnymph dy tuu sume tp, hampir sume workers kt sane mmg x suke dy !!! eee !! knp zira bnci dy ? ok laa, zira kene keje under instruction dy . ye laa, korang sume mstilaa tauu kan ape tanggungjawab supervisor tuu . 1st week zira keje under abg farid ok laa i can handle it . but, masok jep minggu ke2 abg farid dh tunjuk "TRUE COLOURS" dy ! zira igt mase 1st sekali dy mrh zira HANYA KERANA zira ddk tmpt ddk dy untuk susun tiket diet .zira igt lagi tiap ayt2 "manis" dy tuu . dy masok jep office nmpk zira ddk kt tmpt dy, dy dgn "baik"nye menghalau zira dn memalukan zira dpn org ramai . dy ckp "BGN, BGN, BGN, NIH TMPT DDK SY, AWK SAPE? X LAYAK DDK KT TMPT DDK SY !" PERGH ! mmg pds gile laa ayt dy tuu mglhkn cili padi . dr situ zira mmg bnci thp DEWA kt dy . dr situ jugak zira dpt tauu yg dy jenis yg x hormat org . HELLo ! kak izan ponn supervisor ok, zira ddk kt tmpt dy, dy x memekak ponn . knp, abg farid yg setakat supervisor jep x laa sehebat mane ponn nk berlagak mcm tmpt tuu abg yg punya hah ?! euww ! tolong laa !
 
then, kali ke2 dy cari psl dgn zira smpai zira menanges ! psl IKAN punyer psl laa . jage ikan mase plating mmg SUSAH babe, ade mcm2 jenis ikan . mase zira jge ikan tuu, dh 3X tauu ikan tuu tukar diet . kjp nih bg nih laa, tuu bg nih laa . bla bla bla . mane x pening sehh kpla otak zira nih . then, mase ikan dh nk abz, pggl abg farid "bang, ikan dh nk abz ." abg farid dgn chef ponn dtg . dyorg bual ape tahh, pas tuu dy bisik kt telinga zira ckp "NIH SEMUA SLH AWK LAA, AWK X NMPK KE KT WHITEBOARD TUU IKN BG MCM MANE, SKRG IKN DH NK ABZ . AWK NK WAT MCM MANE NIH?!" zira ckp laa " abz tuu, sorang ckp ikan nih bg nih, chef td kata, ikn nih bg nih, whiteboard tulis nih bg nih, serabot laa sy!" mase tgh mrh tuu azmi pula x letak bowl, ape lagi, zira jerit jep "BOWL MANE BOWL ?!" zira letak bowl tuu kuat2 ! PEDULI APA ZIRA ! tb2, bergelinang air mate zira nk nanges, tp zira thn lg babe, then, smpai dh x nmpk tulisan terus meleleh air mata zira . waktu tuu, abg farid kata "DH, DH, AWK G KESAT AIR MATA AWK TUU" . zira blah jep gitu tngkn diri dok kt toilet jap . pas tuu, zira ponn dtg balik, masok trayline zira tgk abg farid mase tuu kelam kabot jg ikan . dlm hati zira ckp "baru kau tauu jage ikan mcm mane" HAHA . zira x g balik ponn tmpt wat ikn tuu, zira g tmpt ana bual2 . haha . peduli apa aku ..
 
kali ke3 abg farid cari psl dgn zira dy ketawakan zira psl slh letak name ikn . 1st time zira dgr name ikan KURAU dn zira X PENAH TGK LGSG IKN TUU DLM IDOP ZIRA ok . zira g ltk name ikn kembong tuu kurau, name ikn kurau tuu ikn kembong . rupe ikn tuu 2due same jep, cm x de bezanye . zira tgk ikn kurau tuu mcm lebih gemok, so zira letak laa name dy ikn kembong . then, abg farid dgn chef kwn baik dy tuu dtg . tgk ikan tuu . dy sound "zira, ikan nih slh nih, awk nih pndai ke x bezakan ikn kembong dgn ikn kurau?!"
 mase tuu, dy ckp kuat2 . zira ketawa laa kan cuz nk buatkn hati zira bole trima teguran dy tuu . tp, dy sound balik " TAK, TAK, AWK X BOLE KETAWA OK, INI SERIOUS ! KALAU AWK SLH IKN, NNTI KT SANE SEMUA SLH . " chef tuu tersengih2 . zira ckp balik "ALAA! KETAWA PON X BOLE KER ? SY SJE JEP NK KTWA TUU PONN X BOLE KE ?"
abg farid ckp "MMG X BOLE, INI KERJE KENE SERIOUS!" zira mlz nk lyn zira agkt ikn tuu keluar dn hentak ikn tuu smbil jeling abg farid . abg farid nk lwn balik mase tuu tp, ketua chef pggl dy so, blah gitu jep laa .HAHA . 
 
zira x phm laa dgn farid tuu . asl tahh jht sgt idop dy tuu . supervisor kak izan x de ponn mcm tuu . org atsn ponn x mcm dy tuu . bajet bgs !!! tp, dr kerje nih laa sbnrnye zira jumpe dgn pelbagai jenis org dgn perangainye dgn care dyorg zira terfikir yg TANPA ILMU, TNPA PANGKAT, TNPA HARTA ORG AKN PIJAK KITA DN X KN HORMAT KITA APATAH LAGI MEMANDANG KITE DGN HINA !ape2 pon, cari ILMU dulu yg pntg, kemudian baru laa kite cari yg lain2 . mmg mmbrikan zira smgt untuk berjaya babe ! so, kalau korang bace laa kan, cb laa bygkn korang kt tmpt zira nih . pdhl baru lpsn SPM doe, result belom keluar lg org dh pndg kite hina lyn kita mcm ape jep . x patot ! pdhl, setiap manusia telah diberikan hak x kire laa sape2 ponn iaitu "HAK DIRI DIHORMATI"  !!!
THATS IT !
GTG, AWAYYY ~
MUAHHHH :*

Friday, January 7, 2011

FATIN SYAFIQAH AZAHARI :'(

Assalamualaikum ;)
hye blogger !
new post zira hari nih zira nk luahkan laa isi hati zira yg tgh kesedihan thp critical .
post nih zira khas kn untuk shbt zira yg plg baik dn plg zira sygi iaitu FATIN SYAFIQAH bt AZAHARI <3

ten, aku tauu kau x suke cete psl diri kau dlm blog kn ? tp, aku teringin sgt nk cete jugak dlm blog nih . cuz aku x bole nk contact kau buat mase skrg nih yg kau tgh busy bugs kt PLKN tuu kan . even kau leh on hp tiap ujung minggu tuu ponn waktu kau atau aku mungkin terbatas kan ? so, i guess this is the best way fer us to confess my heart towards u . act, aku mmg agk kecik ati sgt3 dgn kau . bkn niat nk perbesarkan hal nih, tp aku x tauu laa knp aku kck ati sgt3 dgn kau . kau knp x bg tauu aku lgsg yg kau nk g PLKN ?! yg aku sedih lg gile3 bkn kau yg bg tauu aku, tp, kwn aku sndri yg bg tauu aku yg kau DAH G PLKN . waktu tuu aku tgh keje . tgh busy serves food fer patient, wong texted aku, ckp ade hal pntg . kt kitchen mmg x de line . so, all the txted mmg lembap masok . so, bile nk plating fer tea time . wong txted aku ckp "FATEN, DH G PLKN" .
OMG ! i can't believe it . i've took a minute untuk tenangkn diri aku dn bace txted tuu dlm 3 4 kali .
aku x percaye ! aku called wong . then, dy cetekan kat aku yg dy jupe kau kt danga bay x silap mase hantar kawan dy sekali . mase tuu, seriouslyy, aku mmg x percaye langsung smpai aku fikir yg wong buat2 cete .
then, aku tried called mak kau . mak kau x angkt . lg laa aku x senang duduk . aku called dak2 yg dpt PLKN cm zaff tp x angkt . aku called ann x angkt . aku called sume org, tp x sorg ponn yg angkt . mase tuu, tb2 aku rase aku LOST ! n i need some1 to talk to . tp, sorg ponn x de . ok finee, aku tried untuk tenangkn diri aku semula dgn lupekan kejap psl tuu, dn aku rase aku mcm kene tipu jep . cuz kau kata kau x tauu kau dpt panggilan ke berape kan . aku mmg ingt kata2 kau tuu yg kau X TAUU DPT PNGGILAN KE BERAPE . aku rase aku mcm agk bodo g percaye ckp kau . kalau bole, aku nk tnyer org2 terdekat kau . tp, kau jarang tipu aku so, that's y i'm always n keep in believe u sygs . aku post entry nih ponn not bcuz aku nk wat kn kau rase bersalah or wht . but, like i was told u from the earlier in my post that this is the best way fer me to confess my feelings towards u sygss ~ act, 3 4 hari b4 2nd january tuu aku ade asyik teringatkan kau jep psl kau akn g plkn mcm x lame lg. tp, aku fikir yg kau x tauu pggln ke bp . so, aku x nk tnyer laa . so, it's reallyy true act . so, from that, people of the blogger --->just go ahead wht ur instinct says n ask u wht to do cuz if u're not following it, at the end the shadow of most great regretful will controling urself juz like me ~
hmmm ~ faten, I MISS U BADLYY SYGSS !
DONT DO THIS AGAIN OK .
TXT ME OK WHEN U'RE FREE . I'LL TRY TO MAKE TIMES BECOME THE PERFECT TIMES FER US ;)
loves ... NJ <3