STATUS UPDATED!
ASSALAMUALAIKUM... Ziraa tak sabar nak cuti sem.Kehkehkeh. Sir, saya nak A+ ea untuk subject ini :) kehkehkeh...
I LOVE YOU !: October 2011

Sunday, October 30, 2011

RINDUUU diaa setengah mati !


 

Aku ingin engkau ada disini
Menemaniku saat sepi
Menemaniku saat gundah

Berat hidup ini tanpa dirimu
Ku hanya mencintai kamu
Ku hanya memiliki kamu

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Aku rindu setengah mati

Meski tlah lama kita tak bertemu
Ku slalu memimpikan kamu
Ku tak bisa hidup tanpamu

Aku rindu setengah mati kepadamu
Sungguh ku ingin kau tahu
Ku tak bisa hidup tanpamu
Aku rindu

Lagu ini ziraa khas tujukan kepada diaa.. Lirik dia betul2 sama dengan perasaan ziraa sekarang ni.. 1st time ziraa dengar je lagu ni ziraa terus menangis.. Sebab rian D'masiv nyanyi memang menyentuh hati ziraa(gedik kot nak nanges2 ni kan).. sayangg, i hope you will understand my feelings to you, sayangg.. I already OWN you, sayangg.. but, I still need you when I go lonely and sad..... i really miss you sayangg :*

*sorry laa jiwangg sangatt.. sengaja laa.. HEHE :) *

Wednesday, October 26, 2011

SEMALAM!

ASSALAMUALAIKUM :)

SEMALAM ziraa termimpi ex bf ziraa... HAHA! Serious terkejutt mcm kena electric shock! Err.. apa maknanya ziraa tetibe je bole mimpi diaa ea??? Ouhb! NOOO WAYYY guys. Argh, ta payah over sgt nak cete2 kat sini.. Ok laa, ziraa nak lupakan je mimpi tuu.. Anggap ziraa ta penah mimpi dia lagi laa kan.. Ok, Daadaaa ;)

* kan besttt kalau ziraa bole mimpi yang ziraa ade istana kat atas awan. Bole kawen kat istana awan tuu sekali.. Kawen dlm mimpi pon jadilaa.. Ta kan nak kawen skrg kan. HAHA:p *

Sunday, October 23, 2011

Lying on the grass with you. OUHB!

ASSALAMUALAIKUM :)

A slightly overcast afternoon I made a good mood to update my blog.. ALHAMDULILLAH~ Our relationship have returned to normal and I'm really happy with this change :) :) :) :) :)
I smiled until my eyes closed because too excited! Hehe(laughing loudly)..

It was my fault. If i think rationale I will not made the relationship fail. But, it ws then, now I'm very very grateful for all that I've earned has gladdened the heart of him. Four months is not enough for me to know the real him. I need a lot of time to familiarize myself to become more familiar about his life. I really want to be with him and I'm very serious about our relationship. I really love him.. Do I have dreams to marry him some day?? HEHE.. (flirty) HAHA..

 :: sure nice if we both lying on the grass TOGETHER ::
:: I LOVE YOUUU, sayangg ::

*Ziraa jiwang sangattt ke? tak kan.. HAHA*

Thursday, October 20, 2011

3 WORDS and 19 SENTENCE just for you~

SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~ SAYA SAYANGG AWAK~

SAYA SAYANGGGG AWAKKKKK SGT SGT SGT!!!


*awakkk, jangan tinggalkan saya :(
treat me like before sayangg..
i've losttt my strength..*

Sunday, October 16, 2011

JANGAN MENGHARAP sangatt laa kan!

~APA yang ziraa rasa saat ada orang masih MENGHARAP pada diaa~

1) KALAU kat dunia ini tiada undang-undang yang boleh menghukum seseorang apabila mencederai seseorang.. OF COURSE, I WOULD HARM HER!
2) SIAPA yang ta MARAH, JELOUS, SAKIT HATI, MENYAMPAH, BENCI, KECEWA or whatever kalau dapat tahu ex gf bf diaa masih MENGHARAP pada bf diaa kan?!
3) ZIRAA akan senyum sampai ke telinga bila dapat tahu apa2 pasal dia dengan sayangg ziraa.
-penah dengar ta senyum sampai ke telinga sebenarnya SENYUM+TELINGA DA BERASAP nak melenting tauu-
4) KALAU da ta tahan sgt, ziraa akan KETAWA macam orang gila..
-percaya ta kalau lepas ketawa ziraa akan menangis sekuat hati?-
5) ZIRAA cakap "saya okay :) "
-honestly, I'M NOT OKAY at all. i'm GOOD at keeping my real feeling.
6) SELALU ziraa cakap, "lupakan je laa.."
-but,the real is I CANNOT FORGET bout it even a lil' problem. it's far important to me.
7) SENYUM dan KETAWA.. Ziraa memang suka. tapi, ziraa kuat menangis dalam hati sebenarnya :'(
8) ZIRAA malas nak texting, call or whateva laa yang ada relating dgn phone tuu.. sebab tuu, ziraa suka off phone kadang2 dgn letak phone dlm laci..
-sebenarnya, ziraa ta nak tgk msg dan gambar sayangg ziraa kat phone tuu. ziraa sakit hati sgt3. tp, ziraa tauu ziraa makin sayangg sgt3 kat diaa-


* i wish i can be a baby again and start crying at all day. so that, all my problems will walks away when my mom offensive my tears*
*a baby cannot hide their feeling but an adult are good for hiding them*

Friday, October 14, 2011

"SWEET" TAKES !


It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
It takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction

It takes a night to make it dawn
And it takes a day to make you yawn brother
And it takes some old to make you young
It takes some cold to know the sun
It takes the one to have the other

And it takes no time to fall in love
But it takes you years to know what love is
It takes some fears to make you trust
It takes those tears to make it rust
It takes the dust to have it polished

- ziraa ta ada keje sebab tuu post merepek je ni.. HAHA :D -

Wednesday, October 12, 2011

Mana LAYANAN MESRA anda?

ASSALAMUALAIKUM :)

Huhh~ Penatnya hari ni. Ziraa baru je balik dari buat Medical Checkup.. Haa, ziraa balik je ni ziraa teros laa kan on blog ni sebabnya ziraa nak ceritakan skit laa pasal luahan hati ziraa mase buat MC td tuu.. Ziraa dtg pkl 8.15a.m tadi. Ziraa ta peyah bt X-ray lagi sebab x-ray ziraa masa bulan 6 itu hari still bole guna lagi. Da byr then buat Urine Test lps tuu kena JUMPA laa dgn doctor untuk bt checkup yang seterusnya..

Ziraa nak complain skit laa kan.. Kenapa ea orang2 yang bekerja bhgian sektor government ni SUKA MARAH2? Ta buat skit MARAH, salah skit MARAH. Apa masalah dia orang ziraa ta tauu laa kan.. Bukan ziraa ta nak berterima kasih pd doctor yg da checkup ziraa tadi. But, with a great career macam doctor tuu kan jangan laa sikap sampai macam tuu kan. Tak patut laa COMPLAIN depan ziraa macam tuu. Bole gituu  cakap "SEPATUTNYA DIA ORANG NI KENA DATANG PETANG LAA KAN. KACAU ORANG LAIN NAK BUAT CHECKUP. PAGI KAN WAKTU SIBUK. PETANG TA BUSY SANGAT." ouhb! Ziraa tgh duduk bole bersabaa lagi laa kan.. HELL-O bukan beli barang je tauu panggil CUSTOMER! Patients who sees doctors also call the CUSTOMER laa! Kalau ye pon nak complain cakap laa lps ziraa da keluar dr bilik tuu. Kalau ada cadangan suruh student2 yang nak bt checkup ni datang petang, tampal laa NOTIS ke apa ke. Nak sng keluar kan teros dlm SURAT KHABAR. Kan senang. Tolong laa jaga hati dan perasaan manusia. Ziraa tauu laa kalau kerajaan ni macam2, cerewet.. Ziraa nak cakap byk pon ta elok juga sebab semua family ziraa keje under government sector kan.. Tapi, kalau cara da mcm tuu apa cite? Mmg patot laa org ramai nak lebih suka pergi Klinik or Hospital SWASTA sebab layanan dia lebih MESRA dan senang hati.. Setimpal dgn apa yang kita bayar!

Yang kerja kat kaunter tuu ziraa ta tauu sgt laa kan pangkat dia orang. Tapi, yg pastinya org yg kerja kat dpn2 yg selalu tayang muka ni kerani biasa2 je pon. Bukan nak memperkecilkan dia orang. Tapi, ada sebab ziraa cakap mcm tuu. Kpd pekerja kaunter.. JANGAN laa kerja asyik nak marah org je.. Kerja akak2 dgn abang2 duduk je kan. Kita orang pesakit kena diri lg ta marah korang pon. Tapi, apa pasal nak marah kita orang ekh? Kesian nyonya sebelah ziraa tuu.. Lupa tulis skit pon nak marah. Tak paham pon nak marah. Patutnya abg2 akak2 kaunter kena laa tauu mainkan PERANAN! Orang tua nyonya tuu.. Kesian laa skit.. IISSHHHH!!!

Dah panjang lebar dah ziraa cerita kan.. Ta nak laa cite lagi.. Ziraa tauu korang pon fikir apa yang korang rasa kan.. JURANG PERBEZAAN LAYANAN KPD RAKYAT OR CUSTOMER JAUH BEZANYA DI ANTARA GOVERNMENT SECTOR DGN PRIVATE SECTOR.. mungkin ziraa agak terus terang sgt.. tapi, ini laa kenyataan sebenar2nya..

WASSALAM~

Tuesday, October 11, 2011

T.R.Y !

I WILL TRYING :

   1) NOT to JELOUS when everyone CLOSE to youuu~
   2) to UNDERSTAND your REAL SELF~
   3) NOT control yourself!
   4) PRETEND like i do not know just WHAT I KNOW~
   5) PUT my SMILE on my face!
   6) LAUGHING too much to SOOTHE my heart~
   7) right to open and close my eyes when i saw what should i do not see~
   8) FORGET everything that made me ANNOYED 'bout yourself because ...


I LOVE YOUUU SOOOO MUCH, sayangg :)

Wednesday, October 5, 2011

KENAPA add ziraa lagi?!

ASSALAMUALAIKUM :)

arghh! ZIRAA BENCI AWAKK!!!
please laa jgn add sy lagi okay? da 2x awak added saya. saya IGNORED! awk tak paham maksudnya? saya tak nak berkawan dgn awak lagi!!! please just go away with your life. i hate you! siapa awak? sy da tak kenal langsung! semua tentang awak da lama sy lupakan! sebagai seorang kawan pon.. sorry laa.. sy tetap tak mahu berkawan dgn awak.. ada sebab KENAPA SAYA TAK NAK BERKAWAN DENGAN AWAK LAGI, ok...

my last sentence for you,
     " Do not make me fuckin' HATE youuu. "
   thank you~

* HATRED is one long wait *

Tuesday, October 4, 2011

WISH you were here :)



I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here

I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near

I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go


(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go


(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.
 
 
* You asked me what was wrong, I smiled and said nothing, when you turned around and a tear came down and I whispered to myself... everything is. *

Monday, October 3, 2011

WHAT has happened to me???

 
ZIRAA tak tahu ape yg tak kena dgn diri ziraa sebenarnya.. da 3 hari ziraa tak ada mood. tak ada mood yg melampauu~ apa yg ziraa bt semua tak kena, macam-macam dalam fikiran ziraa tgh fikir skrg ni. hati ziraa berdebar-debar je. YA ALLAH! apa sudah jadi pada aku?? org txted aku tak reply. org call aku tak angkt. even my sayangg txted pon ziraa buat tak tahu. ziraa bukan tak ada credit tp... ntahlaa.. tb2 je malas sgt3. maaf ok sayangg~  i didn't mean it sayangg~ give me some time.. i'll call you nnti ok.. i love you~

honestly, ziraa nak menangis sbnrnya.. tp, ziraa tak bole menangis langsung.. ziraa tauu kalau ziraa menangis ziraa mungkin akn lega sgt3. ziraa suka mengasingkan diri sorang2. ziraa kurungkan diri dlm bilik selama yg mungkin. tgk tv pon mcm nak tak nak je. mungkin hati ziraa yg menangis sbnrnya..

KENAPA DGN NAZIRA NI SEBENARNYA??!!
arghh! ziraa tak tahu apa punca ziraa mcm ni.. mana nazira yg lama ni?!
nak typing ni pon mcm nak tak nak je.. better i perform my prayer first.. inshAllah~ i'll be okay.. skit pon jd laa..
away~
 
* Behind my smile is a hurting heart.  Behind my laugh, I'm falling apart.  Look closely at me and you will see, the girl I am...isn't me. *

ziraa RASA mcm ni~

APA yang ziraa rasa sekarang ni :

 
1) RASA mcm nak menjerit kuat2 je ! ziraa gile stress, ok :/
2) nak BALING phone jaoh2. tak suka tgk phone tuu :0
3) nak CAMPAK lappy pon ade jugak. bosan tgk "diaa" :/
4) ziraa nak TIDO puas2. kalau bole tak nak ada siapa2 pon yg ganggu ziraa :0
5) TAK NAK angkat any call or reply any text. leave me alone, guys!
6) NAK balik bangi nak jupe fara & aida. seriously, i miss yoll sgt3! :*
7) TRY busy kan diri, tp apa yg ziraa bole bt? tido, mkn, tgk tv, on9, bt keje umah, bc novel. tuu jee ke? totally fuckin' bored! :/
8) KALAU bole ziraa nak delete acc fb ziraa skrg! tak suka tgk or baca anything yg get on my nerve! shitttt :#
9) NAK bersukan. tak kesah laa whatever type of sport i'll play. farah & daniel bowling ok this wed?..
10) ZIRAA NAK SAMBUNG BELAJAR SECEPAT YG MUNGKIN SBB ZIRAA BOLE "SAKIT" KALAU ZIRAA TAK BELAJAR! yup, apa yg ziraa rasa skrg nih pon myb sbb ziraa tak pergi sambung study lg. sbb tuu tgh "sakit".
11) LAMA nak tunggu 16/11! pls come A.S.A.P sygss~
12) NAK tinggalkan tmn daya. sbb apa yg ziraa harapkan. tiada satu pon yg menjadi. thanks :l


- can i be HAPPY again like before? -

"there are songs that make you sad when you hear them. but it aren't the songs that make you sad, it are the PEOPLE behind the memories"